Publikime

Tirana International Airport feston Përvjetorin e 10-të

Publikuar nga

TIA në 21 Prill 2015

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

• Ceremonia festive do të mbahet më 23 Prill
• TIA shënon një dekadë zhvillimi dhe progresi

Më 23 Prill 2015, Tirana International Airport (TIA) feston dhjetëvjetorin e koncensionit të Aeroportit, duke realizuar kështu gjysmën e projektit të koncensionit.

Në vitin 2005, TIA mori në administrim Aeroportin Ndërkombëtar të Tiranës i cili u shërbente afërsisht 600.000 pasagjerëve në vit dhe vitin e kaluar numri i pasagjerëve në TIA mbërriti në 1.8 milion. “Një rritje e tillë nuk nënkupton vetëm shifrat tona; por zhvillimin e vendit e cila është gjëja më e rëndësishme për të gjithë ne”, u shpreh Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i TIA-s, Z. Rolf Castro-Vasquez.

Tirana International Airport SHPK ka tre aksionerë—AviAlliance GmbH, DEG Deutsche In-vestitions- und Entwicklungsgesellschaft si dhe Albanian-American Enterprise Fund. Financimi i programit të investimit prej 70 milion Euro u krye nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim si huadhënës kryesor i mbështetur nga Intesa SanPaolo, Alpha Bank dhe DEG.

“Me fillimin e operimit si kompani menaxhuese e Tirana International Airport në vitin 2005, TIA ka vendosur standarde të reja në transportin ajror në Shqipëri përsa i përket si cilësisë së shërbimeve ashtu edhe frekuencës së përdorimit të Aeroportit”, shtoi Z. Castro-Vasquez.

Në ceremoni do të jenë të ftuar përfaqësuesit më të lartë të Aeroportit, Qeverisë, partnerët e TIA-s, shoqëritë ajrore dhe klientët.

Publikuar nga

TIA në 21 Prill 2015

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Rent Point Albania

Super çmime për makina me qera! Shijoni udhëtimin tuaj në maksimum.

Mësoni më shumë

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

Regjistrohu në buletinin tonë

Ofertat e zgjedhura për pushime, frymëzimin dhe këshillat më të fundit të udhëtimit, direkt në kutinë tuaj hyrëse.