Publikime

Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës bëhet i akredituar për karbon

Publikuar nga

TIA në 09 Shtator 2014

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

- Tirana International Airport i kushton një vëmendje të veçantë çështjeve mjedisore.
- TIA karboni akredituar për herë të parë në nivelin Mapping.

Në Janar 2013, Tirana International Airport (TIA) u akreditua për karbonin në nivelin Mapping. Akreditimi i karbonit të aeroportit është një certifikim për menaxhimin e karbonit të aeroporteve. Programi vlerëson përpjekjet e aeroporteve për të menaxhuar dhe reduktuar emetimet e tyre të karbonit, me katër nivele çmimesh, përkatësisht Hartëzimi, Reduktimi, Optimizimi dhe Neutraliteti..

“Iniciativa të tilla u japin klientëve tanë, palëve të interesuara dhe palëve të treta më shumë besim dhe janë dëshmi e angazhimeve të TIA-s për të kursyer energji dhe për të reduktuar emetimet e gazeve serrë. Aeroporti synon të adresojë sfidat e ndryshimeve klimatike duke vlerësuar dhe reduktuar emetimet e karbonit nga operacionet e tij, me qëllimin përfundimtar për t'u bërë neutral ndaj karbonit,” tha z. Rolf Castro–Vasquez, Shefi i Operacionit të TIA-s.

Efiçenca e energjisë, kursimi i energjisë dhe reduktimi i emetimeve të karbonit tashmë luajnë një rol të madh në zhvillimin dhe strategjinë e biznesit të TIA. Sigurimi i burimeve dhe informacionit, si dhe përfshirja e menaxhmentit dhe punonjësve, të cilëve u kërkohet të gjithë për të arritur këto objektiva, është një tjetër aspekt i rëndësishëm i politikës energjetike të TIA-s.

Duke synuar përdorimin e qëndrueshëm të burimeve dhe optimizimin e efiçencës së energjisë dhe uljen e kostos së energjisë, TIA, në bashkëpunim me HOCHTIEF AirPort, që nga viti 2011 zbaton një Projekt të Kursimit të Energjisë, duke zhvilluar veprime të qëndrueshme për kursimin e energjisë.

Kompania kërkon gjithashtu nga palët e treta që të menaxhojnë efektet mjedisore, energjinë, shëndetin dhe sigurinë në të njëjtin nivel si TIA në mënyrë që të kontribuojnë në performancën e përgjithshme të Aeroportit.

Sistemi i akreditimit u lançua nga shoqata tregtare e aeroporteve evropiane ACI EUROPE në qershor 2009. Brenda fushëveprimit të sistemit, gjurmët individuale të karbonit të aeroportit verifikohen në mënyrë të pavarur në përputhje me ISO 14064 mbi bazën e provave mbështetëse.

Publikuar nga

TIA në 09 Shtator 2014

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Rent Point Albania

Super çmime për makina me qera! Shijoni udhëtimin tuaj në maksimum.

Mësoni më shumë

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

Regjistrohu në buletinin tonë

Ofertat e zgjedhura për pushime, frymëzimin dhe këshillat më të fundit të udhëtimit, direkt në kutinë tuaj hyrëse.