Mbrojtja dhe siguria

Duhet të ketë një sistem në vend

Publikuar nga

TIA në 11 Tetor 2022

Përmbajtja

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Individi nuk është i pershtatshem për te garantuar kete funksion - duhet të ketë një sistem te implementuar per te arritur qellimin Rreziku është kudo rreth nesh, i pranishëm në çdo aktivitet njerëzor. Sa më kompleks të jetë aktiviteti, aq më shumë rrezik sjell. Funksionimi i aeroportit është shumë kompleks.

Nuk është e mundur që një person ose një njësi e vetme organizative të mbulojë dhe menaxhojë të gjitha këto rreziqe.

Menaxhimi i rrezikut kërkon të dhëna nga një numër ekspertësh në shumë fusha të funksionimit të aeroportit.

Kërkon një sistem, në këtë rast një Sistem të Menaxhimit të Sigurisë (SMS). Tirana International Airport ka krijuar një sistem të tillë me pjesëmarrjen e një grupi profesionistësh nga të gjitha departamentet që operojnë në aeroport dhe punojnë per te garantuar nje operim te sigurisë.

Në funksionimin e botës reale, punonjësit operativë përfaqësojnë hallkën më të rëndësishme në zinxhirin e SMS-ve, sepse ata janë më afër operacioneve.

Punonjësit e dinë nga seancat e tyre të trajnimit se sytë e tyre janë çelësi për SMS. Ata udhëzohen të vëzhgojnë me kujdes mjedisin e tyre dhe nëse shohin ndonjë gjë që shkel rregulloret, procedurat ose që në përgjithësi shkel sigurinë operacionale, ta raportojnë atë tek eprorët e tyre ose direkt në [email protected] Është e rëndësishme të njohësh rreziqet dhe të eliminosh ato, ose të paktën të parandalosh një reaksion zinxhir. Rreziqet janë kudo rreth nesh, jo vetëm në aviacion, por në të gjithë veprimtarinë njerëzore.

Është e pamundur të shmangësh ato plotësisht, por sistemi operacional i menaxhimit të sigurisë mund të eliminojë një numër prej tyre dhe të zvogëlojë ato që mbeten, duke lejuar monitorimin dhe menaxhimin, me pak fjalë, mbajtjen nën kontroll të rreziqeve. Kjo e bën aeroportin një vend të sigurt për avionët, pasagjerët dhe punonjësit që punojnë atje.

Publikuar nga

TIA në 11 Tetor 2022

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Rent Point Albania

Super çmime për makina me qera! Shijoni udhëtimin tuaj në maksimum.

Mësoni më shumë

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

Regjistrohu në buletinin tonë

Ofertat e zgjedhura për pushime, frymëzimin dhe këshillat më të fundit të udhëtimit, direkt në kutinë tuaj hyrëse.