Publikime

Dr. Constantin von Alvensleben, Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i Aeroportit Ndërkombëtar të Tiranës zgjidhet Kryetari i ri për të drejtuar Shoqatën e Investitorëve të Huaj në Shqipëri.

Publikuar nga

TIA në 02 Mars 2020

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Shoqata e Investitorëve të Huaj në Shqipëri (FIAA) zhvilloi në datën 26 shkurt Mbledhjen Vjetore të Asamblesë. Në këtë takim u prezantuan aktivitetet kryesore dhe programi i punës së shoqatës, së bashku me sfidat kryesore të Axhendës së saj të vitit 2020.

Gjatë këtij Takimi, Asambleja e Anëtarëve zgjodhi Presidentin e FIAA-s së bashku me anëtarët e rinj të Bordit të Drejtorëve që do të drejtojnë Shoqatën në dy vitet e ardhshme.

Bordi i Ri Drejtues i FIAA-s përbëhet nga Drejtues të Lartë të kompanive të rëndësishme në vend:

Dr. Constantin von Alvensleben
Drejtor i Përgjithshëm Ekzekutiv i Aeroportit Ndërkombëtar të Tiranës, Presidenti i porsazgjedhur i FIAA-s

Z. Elvin GURI
Investitor i Telekom Albania, Anëtar Bordi i porsazgjedhur i FIAA-s

Z. Bledar SHELLA
Drejtor i Përgjithshëm Ekzekutiv i OTP Bank Albania, Anëtar Bordi i prosazgjedhur i FIAA-s

Z. Rohan D’SOUZA
Menaxher për Shqipërinë i Kompanive SHELL në Shqipëri, i zgjedhur në vitin 2019

Znj. Stela DHAMI
Partnere Menaxhuese e Colliers International në Shqipëri, e zgjedhur në vitin 2019

Z. Xingyun SUN
Drejtor i Përgjithshëm Ekzekutiv i Bankers Petroleum Albania, i zgjedhur në vitin 2019

Z. Perparim KALO
Partner Menaxhues i Kalo & Associates, i zgjedhur në vitin 2019

Kryetari i ri i FIAA-s, Dr. Constantin von Alvensleben vjen me një përvojë të gjatë në aeroporte dhe aviacion, por edhe në industrinë e zhvillimit të pronave. Ai u njoh me Shqipërinë dhe mjedisin e saj të biznesit që nga pozicioni i tij i parë si Drejtor i Përgjithshëm Ekzekutiv i TIA-s gjatë viteve 2005-2007, ku menaxhoi me sukses fazën e parë të operimeve të Aeroportit të vetëm në Shqipëri. Në shtator 2019, Z. Constantin u rivendos në Shqipëri për të ndërmarrë një sfidë të re si Drejtor i Përgjithshëm Ekzekutiv i Tirana International Airport SHPK, këtë herë në pronësi të kompanisë kineze "China Everbright", e cila është e vendosur dhe listuar në Hong Kong.

Gjatë fjalës së tij, Kryetari i ri falënderoi anëtarët e FIAA-s që e besuan dhe e votuan, si dhe që i dhanë mundësinë për të drejtuar një shoqatë të rëndësishme si FIAA.
Me një prezencë 20 vjeçare në Shqipëri, FIAA ka qenë dhe vazhdon të jetë një partner i rëndësishëm për Qeverinë e Shqipërisë në zhvillimin dhe integrimin ekonomik të vendit. Shoqata ka konsoliduar një bashkëpunim të qëndrueshëm me autoritetet vendore dhe ndërkombëtare në vend, duke u pozicionuar si pjesë e strukturave të ndryshme të konsulencës që kanë si fokus klimën e biznesit në vend dhe thithjen e investimeve të reja. FIAA numëron 80 kompani anëtare, mes tyre korporata të mëdha ndërkombëtare si Shell, Statkraft, banka të rëndësishme ndërkombëtare, si dhe kompani me përvojë në zhvillimin e pronave, infrastrukturës dhe energjisë.

Publikuar nga

TIA në 02 Mars 2020

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Rent Point Albania

Super çmime për makina me qera! Shijoni udhëtimin tuaj në maksimum.

Mësoni më shumë

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

Regjistrohu në buletinin tonë

Ofertat e zgjedhura për pushime, frymëzimin dhe këshillat më të fundit të udhëtimit, direkt në kutinë tuaj hyrëse.