Publikime

Hyrja elektronike apo sistemi “eGates”, një teknologji e re në Aeroportin Ndërkombëtar të Tiranës

Publikuar nga

TIA në 30 Maj 2019

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Tiranë, 30 Maj 2019 - Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës (TIA) ka vendosur së fundmi në funksion të të gjithë pasgjerëve, teknologjinë e re të hyrjeve elektronike apo “E-gates”.

“E-Gates” është një sistem i automatizuar i cili bën verifikimin e kartës hyrëse në avion (boarding pass) tek zona e nisjeve përpara kalimit tek zona e sigurisë. Sistemi kontrollon logon biometrike të kartës, duke bërë që të shkurtohet koha e pritjes dhe duke rritur cilësinë e shërbimit në aeroport.

Përparësia e kësaj teknologjie lidhet me përshpejtimin e procesit të kontrollit të dokumentacionit të udhëtimit dhe rritjen e sigurisë në nivel më të lartë të individëve që hynë në zonën e kontrollit. Ky lloj sistemi është funksional edhe për pasagjerët me aftësi ndryshe, si pjesa që ka vëmendje të veçantë nga shërbimet operacionale dhe ndihmëse në TIA.

Aktualisht në TIA operojnë 17 kompani ajrore, të cilat fluturojnë në më shumë se 30 destinacione.

 

 

Publikuar nga

TIA në 30 Maj 2019

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Rent Point Albania

Super çmime për makina me qera! Shijoni udhëtimin tuaj në maksimum.

Mësoni më shumë

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

Regjistrohu në buletinin tonë

Ofertat e zgjedhura për pushime, frymëzimin dhe këshillat më të fundit të udhëtimit, direkt në kutinë tuaj hyrëse.