Publikime

Tirana International Airport shënon rritje pozitive të numrit të pasagjerëve gjatë vitit 2013

Publikuar nga

TIA në 26 Gusht 2014

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

- Rritet në 5.5 përqind numri i pasagjerëve të TIA-s
- Zyrtarët deklarojnë se gjatë vitit 2014 do të ketë rritje të mëtjeshme

Numri i pasagjerëve të Tirana International Airport (TIA) u rrit me 5.5 përqind gjatë vitit 2013. Pavarësisht falimentimit të operatorit kryesor kombëtar BelleAir, zyrtarët deklarojnë se viti i kaluar regjistroi shifra pozitive të pasagjerëve që udhëtojnë nga aeroporti, dhe se viti aktual do të ndjekë të njëjtën ecuri. Shifrat nuk janë shumë të larta në termin e Lëvizjes së Trafikut të Avionëve (ATM), të cilat janë ulur në 2.9 përqind në krahasim me vitin 2012, dhe transporti ajror i mallrave ka shënuar rënie me 4.2 përqind.

Gjatë vitit 2013 linjat ajrore të cilat transportuan shumicën e pasagjerëve për dhe nga aeroporti i Tiranës, ishin Belle Air (46.7%), Air One (10.9%), Alitalia (9.0%), Austrian Airlines (8.2%) dhe Turkish Airlines (6.9). Aktualisht nga TIA fluturojnë 13 linja ajrore, duke e lidhur kryeqytetin shqiptar me fluturime direkte me 20 destinacione.

Pas ndërprerjes se operimeve të BelleAir, tre linja ajrore i jane shtuar listës së linjave që operojnë në aeroport si Blue Panorama, Livingston dhe Meridiana Airlines, ku secila prej tyre ka si destinacion kryesor Italinë.

Ndërkohë, të hënën më 1 prill 2014, një fluturim tjetër direkt filloi operimet, kësaj radhe Tiranë – Frankfurt. Fluturimi operohet nga Adria Airways dhe është programuar katër herë në javë.

Publikuar nga

TIA në 26 Gusht 2014

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Rent Point Albania

Super çmime për makina me qera! Shijoni udhëtimin tuaj në maksimum.

Mësoni më shumë

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

Regjistrohu në buletinin tonë

Ofertat e zgjedhura për pushime, frymëzimin dhe këshillat më të fundit të udhëtimit, direkt në kutinë tuaj hyrëse.