Publikime

TIA FESTON DITËN BOTËRORE TË MJEDISIT: JEHONA E THIRRJES SË NATYRËS

Publikuar nga

TIA në 15 Qershor 2020

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Tiranë, 5 qershor 2020 - Këtë vit, festimet për Ditën Botërore të Mjedisit u shënuan nga një aktivitet i përbashkët i frymëzuar nga motoja e këtij viti: Së bashku mund të veprojmë #Për Natyrën. Aktiviteti bashkoi palët e interest të

Aeroportit dhe autoritetet lokale për pastrimin dhe largimin e të gjitha mbeturinave përgjatë rrugëve të gardhit të aeroportit dhe vendgrumbullimeve të paligjshme përgjatë lumenjve përreth.

Projekti ishte pjesë e studimeve dhe aktiviteteve të ndërmarra nga TIA me qëllim ruajtjen e një zone të pastër, pa mbeturina, si dhe ruajtjen dhe kontrollimin e një peizazhi natyror për të balancuar operimet e sigurta, kontrollin e jetës së egër dhe cilësinë e ekosistemeve dhe jetës së komunitetit në zonën përreth Aeroportit.

Aktivitetet e pastrimit u shtrinë përgjatë më shumë se dhjetë kilometrave në zonën përreth gardhit perimetral të Aeroportit, rrugëve lidhese dhe në fshatra.

Gjithashtu, aktivitetet u shtrinë edhe përgjatë lumit, rrugëve të fshatrave përreth, ku u identifikuan pika të rëndësishme vendgrumbullimesh, brenda një rrezeje prej pesë kilometrash nga Aeroporti.

Në këtë aktivitet morën pjesë mbi 60 persona nga stafi i TIA-s, së bashku me nënkontraktorët e saj, Kurti 07, Fjona 2006, FMS, si dhe stafi i njësisë administrative të Komunës Nikel, duke përdorur automjete mbeturinash, ekskavatorë, kamionë dhe një kamion për mbetjet teknologjike.

Kjo iniciativë partneriteti e TIA-s me qeverinë lokale dhe biznesin që operon në zonë si dhe komunitetin lokal do të vazhdojë të funksionojë në të ardhmen, deri në gjetjen e një zgjidhjeje të qëndrueshme për një mjedis të pastër, ekosisteme dhe biodiversitet të shëndetshëm, të cilat janë thelbësore për ekzistencën njerëzore.

Ky aktivitet vullnetar u realizua në datën 5 qershor 2020.

Publikuar nga

TIA në 15 Qershor 2020

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Publikimet
më të fundit

Më poshtë do të gjeni një përmbledhje të njoftimeve për shtyp dhe publikimeve tona më të fundit të publikuara që shërbejnë për të informuar publikun në mënyrën më të saktë dhe transparente.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Gulliv Air

Fluturoni nga Tirana në Sofje me Gulliv Air. Duke filluar nga 62 Euro.

Mësoni më shumë

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

Regjistrohu në buletinin tonë

Ofertat e zgjedhura për pushime, frymëzimin dhe këshillat më të fundit të udhëtimit, direkt në kutinë tuaj hyrëse.