Mbrojtja dhe siguria

Sistemi i Menaxhimit të Sigurisë (SMS)

Publikuar nga

TIA në 11 Tetor 2022

Përmbajtja

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

SMS përfaqëson një qasje aktive, sistematike ndaj çështjeve të sigurisë operacionale të aeroportit dhe

synon ta rrisë ate në një mënyrë sistematike. Kjo nënkupton kërkimin aktiv të rreziqeve të mundshme

dhe minimizimin e atyre rreziqeve që mund të çojnë në lëndime personale ose dëmtime të pronës. Për

të arritur këtë objektiv, përdoren metodat parashikuese (studimet e sigurisë ne pune) së bashku me

metoda proaktive (auditime dhe inspektimet si dhe metoda reaktive (hetimi i shkaqeve të ngjarjeve).

Arsyet qe shkaktojne incidente janë të thjeshta dhe zakonisht rrjedhin nga shkaqe të shumta. Në 99,9%

të rasteve, një ngjarje shkaktohet nga një numër gabimesh të vogla, secili prej të cilave nuk do ta kishte

shkaktuar kurrë incidentin në vetvete. Janë çështje të vogla ose gabime me të cilat përballemi çdo ditë.

Nëse Sistemi i Menaxhimit të Sigurisë do të ndalonte funksionimin e duhur dhe këto çështje të vogla do

të fillonin të grumbulloheshin duke krijuar aksidente fatale.

Publikuar nga

TIA në 11 Tetor 2022

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Rent Point Albania

Super çmime për makina me qera! Shijoni udhëtimin tuaj në maksimum.

Mësoni më shumë

Air Albania

Ne ju sjellim më afër destinacioneve më të dashura të Evropës.

Mësoni më shumë

Regjistrohu në buletinin tonë

Ofertat e zgjedhura për pushime, frymëzimin dhe këshillat më të fundit të udhëtimit, direkt në kutinë tuaj hyrëse.